Φορητό Πλανητάριο

Το πλανητάριο μας έχει ύψος 3 μέτρα και διάμετρο 6 μέτρα. Είναι σαν μία μεγάλη στρογγυλή φουσκωτή σκηνή-θόλος, η οποία φουσκώνει σε λίγα μόλις λεπτά με ένα μηχάνημα αέρα που μπαίνει σε μία απλή πρίζα. Μόλις είναι έτοιμο υπάρχει μία πόρτα με φερμουάρ που ανοιγοκλείνει για να μπορούμε να εισέλθουμε μέσα. Χωράει 25 άτομα κατά μέσο όρο, είναι κατασκευασμένο με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, είναι άκαυστο και υπάρχει συνεχόμενος εξαερισμός μέσα στο πλανητάριο.

Τα παιδιά μπαίνουν μέσα στο φουσκωτό θόλο – πλανητάριο (έχουν βγάλει πριν απ’έξω τα παπούτσια τους) και αφού ξαπλώσουν κάτω σε ειδικό πάτωμα παρακολουθούν την ταινία, η οποία προβάλλεται περιμετρικά σε ολόκληρο τον θόλο.

Η ταινία μας “Αναζητώντας τον Πλανήτη από Σοκολάτα” που τα δικαιώματα τα έχουμε αποκλειστικά μόνο εμείς, έχει διάρκεια 15-20 λεπτά (Ελληνική και Αγγλική γλώσσα). Την ταινία μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδάκια από 3 έως 10 ετών. Λόγω του σεναρίου της και των εντυπωσιακών σκηνών της αλλά και της δικής μας ενεργής συμμετοχής κατά τη διάρκεια της προβολής, τα παιδιά όλων των ηλικιών εντυπωσιάζονται, καθηλώνονται και συμμετέχουν και αυτά στο ταξίδι των πρωταγωνιστών μας, ψάχνοντας όλοι μαζί τον πλανήτη από σοκολάτα! Το “Αναζητώντας τον Πλανήτη από Σοκολάτα” είναι μια περιπέτεια που μας ταξιδεύει στο ηλιακό μας σύστημα. Δύο μικροί εξωγήινοι από έναν μακρινό γαλαξία ανακαλύπτουν τυχαία την υπέροχη γεύση της σοκολάτας. Το ταξίδι στο σύμπαν προς αναζήτηση του πλανήτη από σοκολάτα ξεκινά. Φτάνοντας στο γαλαξία μας και μπαίνοντας στο ηλιακό μας σύστημα εξερευνούν κάθε έναν από τους πλανήτες μας. Θα μπορέσουν άραγε να βρουν αυτό που ψάχνουν;